Корзина
1198 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

Риба по-вьєтнамськи

Риба по-вьєтнамськи

27.05.20

Східна кухня завжди славилась оригінальними рецептами з розкішним букетом смаку, її яскравим прикладом є рецепт риби по-в'єтнамськи, який стане родзинкою в буденному раціоні. Страва буде корисною для всіх, без виключення, особливо тих, хто слідкує за власною фігурою. 

Для того, щоб приготувати страву, треба придбати інгредієнти. Зробити закупку краще в інтернет-магазині Asia Foods. Якісна продукція за приємною вартістю допоможе приготувати не один кулінарний шедевр.

 

Інгредієнти для приготування риби по-в'єтнамськи

 

Для приготування риби по-в'єтнамськи треба мати:

  • 2 помідора;

  • 2 ст.л. рибного соуса;

  • 1 ч.л. кунжутної олії;

  • 1 ст.л. лимонного соку;

  • 2 ч.л. тертого імбиру;

  • 1 зубчик часнику;

  • листя м’яти;

  • ½ ч.л. цукру;

  • ¼ ч.л. чорного меленого перцю;

  • 400 гр білої риби;

  • морквину;

  • томатну пасту.

Використовуючи різні інгредієнти, отримати бажаний результат, як у В’єтнамі можна, якщо в кінці приготування, ціле філе риби викласти на гриль та запекти його з обох сторін.

 

Покрокове приготування класичного рецепту риби по-в'єтнамськи

 

  1. Підготовка соусу. В мисці змішуємо рибний соус, лимонний сік, кунжутну олію, імбир, часник, перець, цукор та м’яту.

  2. Маринування риби. В приготовану суміш викладуємо рибу і витримуємо 15 хвилин.

  3. Формування конвертиків. На поверхню фольги викладають рибу з соусом, нарізану брусочками моркву та томатну пасту. Завертають продукти на кшталт конвертиків і відправляють у духовку. 

Запікання проводять при температурі 225 градусів близько 20 хвилин.

Гарним гарніром для риби по в’єтнамськи стане відварений рис басматі. Ця дієтична страва прийдеться всім до смаку і стане коронною на святковому столі.

В деяких районах Азії маринад готують по-іншому. У ступці подрібнюють зубчик часнику, стебла лемонграсу та цибулю. Трохи розтерши, додають імбир, чорний молотий перець, сіль та куркуму. Ретельно перемішуючи, вливають рослинну олію. Перетирають інгредієнти до стану пасти. Потім філе риби натирають отриманою сумішшю і витримують у холодильнику близько 30 хвилин. Далі можна запікати звичним способом у фользі. Перед тим, як поставити рибу по-в’єтнамськи в духовку, з неї серветкою прибирають маринад у місцях, де його забагато.

 

Короп по-в’єтнамськи

 

Також можна приготувати коропа по-в’єтнамськи, який стане відмінною альтернативою філе. Цей рецепт адаптований під нашу країну і підійде для тих, хто не дуже полюбляє страви зі спеціями. Для його приготування треба придбати:

  • 1,5 кг коропа;

  • 1 куряче філе;

  • 2 шт. ріпчастої цибулі;

  • 5 шт. помідорів;

  • зелень кінзи;

  • сир;

  • 100 гр панірованих сухарів;

  • рослинна олія.

Почищену рибу обсушити паперовим рушником та викласти черевом догори в змазану олією форму. Тушку посипати цибулею, нашаткованою кільцями. Дрібно нарізану курячу грудку помістити в черево риби та присипати меленими панірованими сухарями. Зверху викласти нарізані помідори, посипати рубленою зеленню, тертим сиром. Майонезом полити за бажанням. Поставити в розігріту духовку на 25 хвилин.

Смачні страви можна готувати з приводу чи без, насолоджуючись різноманіттям смаків азійської кухні.