Корзина
1163 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

Телятина по-сичуанськи

Телятина по-сичуанськи

27.05.20

Однією із найпоширеніших азійських м'ясних страв вважається телятина по-сичуанськи, яка прийдеться до смаку усім тим, хто любить гостреньке. Її насичений смак та екзотичний аромат із суміші п’яти перців приємно здивує і змусить повернутися до рецепта не раз. Особливістю кухні вважається використання гострих та пряних компонентів, і телятина є яскравим її зразком.

Сичуанські страви остаточно сформувались в епоху династії Цинь, коли кулінари почали щедро здобрювати страви пряностями та перцем. 

На сайті інтернет-магазину Asia Foods можна придбати всі необхідні інгредієнти для приготування телятини по-сичуанськи. На сайті реалізується продукція високої якості за доступною вартістю. Тому готувати можна з насолодою, без шкоди для гаманця. А метод швидкого смаження дозволяє зберегти всі найцінніші вітаміни в страві.

 

Інгредієнти для телятини по-сичуанськи

 

Щоб приготувати телятину по-сичуанськи треба мати:

  • 1 ч.л. рисового оцту;

  • 1 ч.л. соєвого соусу;

  • 2 ч.л. молотого сичуанського перцю;

  • ½ ч.л. суміші п'яти спецій;

  • 2 ч.л. часникової пасти;

  • 300 гр яловичої вирізки;

  • 2 ст.л. оливкової олії;

  • ½ ріпчастої цибулі;

  • 1 ст. л. соєвого соусу;

  • 1 ст.л. кукурудзяного борошна;

  • зелена цибуля;

  • пучок кінзи або коріандру;

  • 1 .л. пластівців чилі.

Головним правилом приготування страви вважається ― обсмажування компонентів швидко, на великому вогні. Це дає змогу отримати соковиту страву із хрумкою скоринкою.

Переважно такий результат отримують при обробці продуктів в сковорідці вок. Вона має круглу форму, випукле дно і високі тонкі стінки. Завдяки такій конструкції вогонь швидко та рівномірно нагріває її, просмажуючи страву. 

Варто зазначити, що до складу суміші із 5 спецій входять кроп, кориця, аніс, гвоздика та сичуанський перець. Ця комбінація створює баланс солодкого, солоного, кислого, гострого та гіркого. Якщо придбати суміш не вдалось, її можна зробити самостійно, взявши всі інгредієнти 1:1. Перед подрібненням у ступці, їх бажано прогріти на сковороді, щоб надати компонентам ще більшого аромату.

 

Як приготувати телятину по-сичуанськи

 

  1. Приготування маринаду. В глибокій посудині змішують рисовий оцет, темний соєвий соус, суміш п'яти спецій, часникову пасту та сичуанський перець. Заготовлене гарно вимішують до однорідного стану.

  2. Маринування м'яса. В отриманому маринаді треба замочити яловичину та залишити настоюватися, оптимально на ніч.

  3. Смаження яловичини. М'ясо викладають на добре розігріту пательню і витримують, помішуючи не більше двох хвилин. Варто зазначити, що смаження на сковороді вок корисніше, оскільки для термічної обробки вистачить чайної ложки олії або й зовсім можна обійтись без неї.

  4. Загущення. До страви додають соєвий соус, крохмаль, розведений у воді та кип'ятять пару хвилин, вливши 100 гр води.

На завершуючому етапі, страву знімають з вогню, додають дрібно нашатковану зелень, соєву пасту та перець чилі. Тепер так просто здивувати рідних та побалувати себе ароматною оригінальною смакотою.

Телятина по-сичуанськи підходить для приготування на кожен день або в якості коронної страви на свята. Її можна подавати з відвареним рисом, овочами по-китайськи або локшиною. Спробувавши страву одного разу, неодмінно виникне бажання насолодитись нею ще раз.