Корзина
1163 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

Спрінг-роли по тайськи

Спрінг-роли по тайськи

26.05.20

Найбільш популярною китайською стравою вважаються спрінг-роли по-тайськи. Їх готують у вигляді щільних конвертиків із прозорої рисової бумаги з овочевою начинкою. Ця страва стане ідеальним варіантом для весняно-літнього періоду, коли на ринках з'являється велика кількість різноманітних свіжих овочів. Серед безлічі рецептів варто звернути на найпоширеніший, в якому гарантовано присутня також локшина, зелень чи бобові.

Компоненти для приготування страви можна знайти в інтернет-магазині Asia Foods, де представлена продукція має доступну вартість та високу якість.

 

Історія створення спрінг-ролів

 

Закуска, яку сьогодні називають спрінг-ролами по-тайськи, вперше була створена у Східному Китаї. Із рисового чи пшеничного паперу кухарі робили основу, в яку загортали різну начинку, переважно з першої зелені та овочів, завдяки чому смаколики мають таку назву, яка дослівно переводиться, як «весняні роли». Історію появи закуски пов'язують з весняним фестивалем та національними святами в Китаї, де спрінг-роли були однією з головних страв. Їх готували з різними начинками та подавали до столу смаженими або свіжими.

 

Інгредієнти для спрінг-ролів по-тайськи

 

Для приготування класичного рецепту спрінг-ролів треба взяти:

  • 10 шт. рисового паперу;

  • 100 гр бобових проростків;

  • 200 гр свіжої моркви;

  • 200 гр курячого філе;

  • 200 гр пекінської капусти;

  • невеликий моток фунчози;

  • 2 зубчики часнику;

  • трохи свіжого імбиру;

  • 1 ст.л. світлого соєвого соусу;

  • сіль за смаком;

  • 1 ст. л. рисового оцту;

  • пучок кінзи.

На Сході рецепт спрінг-ролів по-тайськи може суттєво відрізнятися і начинка буває різною, в залежності від регіону та місцевих кулінарних традицій. Японці більше полюбляють страву з морепродуктами з добре підсмаженою поверхнею. В якості приправи виступає соєвий соус теріякі. 

У В'єтнамі більше полюбляють м'ясні роли, здобрені зеленню та прянощами. В Таїланді це легка закуска, яку можна придбати у будь-якій вуличній лавці.

 

Покровий рецепт приготування спрінг-ролів

  1. Куряче філе попередньо відварюють, охолоджують та розбирають на волокна.

  1. Локшину кладуть у теплу воду на 10 хвилин для набухання, потім відкидають на друшляк та нарізають.

  2. Часник роздавлюють.

  3. Капусту та моркву для спрінг-ролів по-тайськи мілко шинкують.

  4. Обсмажують часник у сковорідці з высокими бортами, додають овочі, готують так, щоб вони залишились напівсирими.

  5. Змішують всі інгрідієнти, заправивши їх соєвим оцтом, соусом, зеленню та сіллю.

  6. Викладують суміш на рисовий папір  (попередньо замочений у воді на хвилину) та згортають конвертиком, верхню частину якого змочують водою, щоб він добре приклеївся.

Загалом, спрінг-роли можна вживати та в сирому вигляді, не обсмажуючи. Це ідеальний варіант для тих, хто слідкує за власним здоров'ям та притримується дієти. Але можна підсмажити їх на рослинній олії і насолодитись неймовірним букетом смаків. Варто зазначити, що для смаження бажано придбати рисовий папір із зазначенням на упаковці. Звичайний рисовий папір не підійде і буде прилипати до пательні.

 

Як приготувати заправку для спрінг-ролів по-тайськи

 

Можна приготувати соус для спрінг-ролів, який ідеально підкреслює смак страви. Для цього беруть:

  • 1 ст.л. кокосової олії;

  • ½ томату;

  • 6 ст. л. кокосового молока;

  • 2 ч.л. цукру;

  • 1 ч.л. соку лайму;

  • 1 ч.л. червоного соусу чилі;

  • 1 с. л. арахісу;

  • по ½ світлого та темного соєвого соусу.

На сковорідці треба обсмажити арахіс, перемолоти його на борошно. Далі тушкують дрібно нарізану половину помідора, додають трохи гострої пасти та горіхи. В суміш кладуть кокосову олію, цукор, сік лайма та соуси. Заправку знімають з вогню. Густа та неймовірно ароматна суміш стане відмінною добавкою для ролів.