Корзина
736 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

ТОП 5 найсмачніших азійських супів

ТОП 5 найсмачніших азійських супів

27.09.19

Азійська кухня, та окремо перші страви, мають багато прихильників. Супи, юшки становлять величезний розділ рецептів страв Китаю, В'єтнаму й Таїланду, приготування яких неможливо без залучення яловичого, рибного, курячого, овочевого бульйонів, соєвої пасти та інших прянощів. Розгляньмо, що варто скуштувати в ресторані чи приготувати на власній кухні. 

 

Готуємо азійські супи, бульйони з пастами та соусами

 

  • Том ям (тайська кухня).

Перлина тайської кухні з кисло-гострим смаком. Для освіченого туриста в Таїланді, Індонезії та багатьох країнах Південно-Східної Азії цей суп — такий же must, як борщ для іноземця в Україні. Основа супу — курячий бульйон з грибами шиітаке, рибним або соєвим соусом та коренем галангала. Найпопулярніший азійський суп — том ям кунг на кокосовому молоці з креветкою. Також суп можна робити з рибою (том ям пла), з куркою (том ям кай) або з різними морепродуктами. 

 

  • Кимчи (корейська кухня)

Корейський суп кимчи, який самі корейці вважають своїм національним надбанням. Це гостро приправлені квашені овочі (найчастіше капуста, але іноді зустрічається кимчи з редису, огірків та баклажанів), на основі яких й готується суп. У бульйон з м'ясом (з бараниною, яловичиною) кладуть кимчи, а потім додають перець, часник, соєву пасту, соус чилі й варять до готовності м'яса. Подавати суп прийнято зі скибочкою сиру тофу та нарізаною зеленою цибулею. 

 

  • Удон (японська кухня)

Суп названий на честь основного інгредієнта — локшини удон, товстої й м'якої пшеничної локшини без яєць. Крім локшини в супі м'ясний бульйон, гриби шиітаке, зелена цибуля, курятина, яйце, крабові палички й креветки. Удон зі спаржевою квасолею та грибами шиітаке здивує ноткою солодощі, а любителям більш ситних варіантів (практично 2-в-1: перше та друге) точно сподобається удон зі свининою, сиром тофу та яйцем пашот. До речі, страву їдять як гарячою, так та холодною.

 

  • Рамен (японська кухня)

Основні інгредієнти — тонка пшенична локшина та яловичий чи будь-який м'ясний бульйон. Класичний варіант — рамен з грибами шиітаке, овочами, зеленню, м'ясом (курка або свинина) та яйцем вареним, у вигляді омлету або взагалі сирим.

 

  • Фо (в'єтнамська кухня)

Його основа — рисова локшина, яловичий бульйон та м'ясо. В обов'язковому порядку у фо додають зелень та трави (м'ята, кінза, тайський базилік), можна в ньому «зустріти» й овочі, лайм та шматочки червоного перцю. В залежності від основного інгредієнта існує три різновиди даного супу — яловичий (фо бо), курячий (фо га), рибний (фо ка).

 

Яловичий, рибний, курячий та овочевий бульйони для супу

 

Якщо вже захотілося скуштувати загадані азійські супи, то мерщій до магазину Asia foods. Тут можна придбати яловичий, рибний, курячий, овочевий бульйони, соєві пасти, щоб втілити рецепти з максимальною точністю. Продукція постачається з країн Азії, що гарантує автентичний смак. Магазин завжди пропонує великий вибір та кращі ціни на продукти. Завітайте, та оберіть усе потрібне!