Корзина
909 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

Класифікація азійських соусів

Класифікація азійських соусів

27.09.19

Азійські соуси вражають різноманіттям смаків, адже на Сході приготування майже усіх страва відбувається із залученням різноманітних прянощів, паст. Для м'яса, риби, салатів, локшини, овочів рекомендовані окремі різновиди продуктів, багатий вибір яких можна знайти в магазині Asia foods.

Знання сумісності азійських соусів з різними рецептами є особливою майстерністю. Однак, для початківців гарним помічником буде класифікація, яка наочно підкаже, коли краще додавати ту чи іншу суміш, та на яких етапах приготування це слушно зробити. 

 

Азійські соуси для м'яса, риби, салатів, локшини, овочів

 

Соєвий соус – найважливіша приправа в азійській кухні, саме з нього розпочинається класифікація продуктів цієї категорії. У чайній ложці може міститися денна порція солі. Є менш солоні різновиди, призначені для приготування морепродуктів і риби на пару. З ним обсмажують абсолютно все: м'ясо, овочі, локшину, морепродукти, траву. Один з китайський вчених, фахівець з харчування, сказав, що вживання сирих продуктів погано позначається на травленні людини. Саме тому, важко знайти китайця, якому до вподоби сирі овочі в салаті.

Популярний азійський соус для гарячих страв в Китаї, В'єтнамі й Таїланді — густа тягуча субстанція з варених в соєвому соусі устриць і оцту. У смаку соусу зовсім не відчувається молюсків, зате дуже багато носія умами. Соус устричний з солоно-солодким смаком застосовують в кінці приготування я м'яса, риби, овочів на сковороді wok або грилі — їм збризкують майже готові продукти.

Помітне місце в класифікації азійських соусів також займає рибний. Один з найдавніших продуктів на планеті готують шляхом ферментації дрібної риби в морській воді. До його специфічного запаху можна звикнути. Потужний умами-ефект і ненав'язливий рибний присмак здатні перетворити навіть пересічний суп у справжній кулінарний шедевр. Найчастіше рибний азійський соус використовують замість солі при приготуванні каррі й маринадів, які додають виразного смаку стравам з овочів та локшині.

 

Справжні азійські соуси 

 

Протягом багатьох років інтерес до паназійської кухні в усьому світі не тільки не згасає, але і ще більш посилюється. Смак екзотичних продуктів і дарів моря не був би таким унікальним без традиційних азійських соусів. В основі мистецтва їх приготування лежать рецепти, які вдосконалювалися протягом століть і передавалися з покоління в покоління. Соуси розкривають нові смакові якості продуктів, надають стравам особливий аромат і гармонійну завершеність. Ось чому важливо не тільки знати основи класифікації продуктів цієї категорій, а й бути впевненим в гарній якості харчових додатків.
Магазин Asia foods є гарним постачальником продуктів для приготування страв з Азії та Сходу. В асортименті можна знайти ще більше різноманітних соусів для приготування м'яса, риби, салатів, локшини, овочів, аніж щойно ми згадали в статті. Долучайтеся до корисних та безпечних покупок в інтернет-магазині, та скуштуйте кращу продукцію, виготовлену по справжнім, автентичним рецептам.