Корзина
664 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З РИСОМ #KhaoYum

ЗЕЛЕНИЙ САЛАТ З РИСОМ  #KhaoYum

26.03.19

Оскільки рис - головна їжа тайців, в кожному будинку його варять відразу у великих кількостях. Те, що залишається після обіду або вечері, використовується для приготування інших страв. Наприклад, салатів на зразок цього прекрасного Као Ям. При бажанні ви можете готувати його не з помідорами, а з помело або грейпфрутами, вирізавши з них філе.

Насолоджуйтесь!

     Інгредієнти на 6-8 порції:

      Для заправки:

     Як готуємо:

  1. Помістіть рис у велику миску, додайте сік лайма і ретельно перемішайте руками, розминаючи грудки. У помідорів видаліть насіння з рідиною. М’яку їх частину, чилі і цибулю-шалот подрібніть.
  2. Закип’ятіть в каструльці 1 стакан води, покладіть квасолю і готуйте на великому вогні під кришкою 1 хв. Відкиньте на друшляк, обдайте холодною водою, щоб зупинити приготування. Квасолю обсушити.
  3. Всю зелень посікти. У лемонграсу видаліть верхні підсохлі листя і верхню частину стебла, залишивши шматок завдовжки 5 см. Цю частину дуже дрібно наріжте, або закиньте в блендер (якщо лемонграс не дуже свіжий, краще розітріть його в ступці і додайте його в заправку, а не в рис). Додайте в рис крес-салат, квасолю, помідори, цибулю, чилі і всю зелень. Перемішайте.
  4. Для заправки калган або імбир натріть на дрібній тертці, часник подрібніть. Змішайте в каструльці рибний соус, цукор і 1/2 склянки води. На середньому вогні доведіть до кипіння. Додайте калган або імбир і часник, зменшіть вогонь і готуйте 5 хв. Дайте охолонути, потім додайте сік лайма.
  5. Сушені креветки потовчіть в ступці в порошок. Кокос натріть на дрібній тертці і злегка обсмажте на середньому вогні на сухій сковорідці: до золотистого кольору - 1-2 хв. Заправте салат, зверху посипте товченими сушеними креветками, кокосом і рисовим борошном. Салат готовий.

Цікаво: Ви можете не змішувати салат, а подати його, по тайській традиції: в центр тарілки розмістити рис гіркою, а навколо нього секторами викласти всі підготовлені інгредієнти.