ЖОВТИЙ КАРРІ З ЯЛОВИЧИНОЮ ТА КАРТОПЛЕЮ #KaengKarii
26.03.19
Цей рецепт ідеально кремовий. Його можна готувати, як осінню, так і будь-якого іншого сезону. Для легкого смаку яловичого жовтого каррі не потрібно багато різних інгредієнтів. Особливо, коли можна не готувати окремо каррі, а взяти вже готову пасту і значно зекономити свій час, не втративши при цьому у смаку.
Однак будьте уважні: ніхто в Таїланді не називає цей каррі «жовтим каррі» (kaeng lueang). Якщо ви замовите каенг-луан - в Таїланді, ви точно отримаєте інший каррі. Ми б назвали це, "каенгарі". Це смішне ім'я, тому що буквально в ньому написано: "каррі каррі". Але принаймні, немає ніякої плутанини. І знання цієї назви допоможе вам уникнути помилки не тільки при замовлення каррі в ресторані, але й при купівлі пасти каррі.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4-6 порції:
- 6 невеликих цибулин-шалот, неочищених
- 2 невеликі головки часнику, неочищені
- 1 шматок (3 см) кангалу, тонко нарізаного
- 1 шматок (2 см) імбиру, тонко нарізаного
- 1 ч. л. коріандру
- 20 висушених червоних тайських перців чилі, грубо порізаних )
- 2 ст. л. куркуми
- 2 ст. л. пасти з креветок
- 6 стебел лемонграсу, обрізаних і тонко нарізаних
- cіль
- 600 г яловичини, порізаної шматками 2х2см
- 1 л кокосового молока
- 400 г жовтого каррі
- 3 великі картоплини, порізані на шматочки
- 2 ст. л. пальмового цукру
- 2 ст. л. грубо нарізаної кінзи
- 1 ст. л. рибного соусу
- рис для сервірування
Як готуємо:
- Для початку готуємо пасту. Нагрійте чавунну каструлю на середньому сильному вогні. Оберніть часник і цибулю-шалот у фольгуі помістіть на сковорідку. Готуйте 25 хвилин, перевернувши один раз під час готування. Зняти з вогню і охолодити. Почистити. Далі грубо подрібнити і відкласти.
- Розмістіть імбир і галангал в один шар і оберніть фольгою. Помістіть у сковороді і нагрійте близько 10 хвилин, перевернувши один раз під час готування. Помістіть часник, цибулю-шалот, імбир, галангал, коріандр, перець чилі, куркуму, пасту з креветок та лемонграс у блендер чи кухонний комбайн. Подрібнюйте поки паста не стане однорідною. Якщо необхідно для перемелювання, додайте води.
- Далі готуємо м’ясо. Нагрійте світле кокосове молоко в глибокій каструлі. Додайте яловичину і варіть на повільному вогні 45 хвилин. Додайте 1 склянку води і варіть ще 15-20 хвилин. Зніміть з вогню, рідину не зливайте.
- І основним етап – каррі. Нагрійте кокосове молоко у глибокій каструлі до кипіння і трохи прокіп’ятіть. Додайте близько 200 г каррі і варіть 5 хвилин. Додайте картоплю, цибулю-шалот, яловичину і ще 200 мл кокосового молока. Перемішати з трьома склянками води. Варіть 30-45 хвилин, поки картопля не стане ніжною. Додайте цукор, рибний соус та кінзу. Подавати разом з відвареним рисом.