Корзина
693 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

ЖОВТИЙ КАРРІ З ЯЛОВИЧИНОЮ ТА КАРТОПЛЕЮ #KaengKarii

ЖОВТИЙ КАРРІ З ЯЛОВИЧИНОЮ ТА КАРТОПЛЕЮ #KaengKarii

26.03.19

Цей рецепт ідеально кремовий. Його можна готувати, як осінню, так і будь-якого іншого сезону. Для легкого смаку яловичого жовтого каррі не потрібно багато різних інгредієнтів. Особливо, коли можна не готувати окремо каррі, а взяти вже готову пасту і значно зекономити свій час, не втративши при цьому у смаку.

Однак будьте уважні: ніхто в Таїланді не називає цей каррі «жовтим каррі» (kaeng lueang). Якщо ви замовите каенг-луан - в Таїланді, ви точно отримаєте інший каррі. Ми б назвали це, "каенгарі". Це смішне ім'я, тому що буквально в ньому написано: "каррі каррі". Але принаймні, немає ніякої плутанини. І знання цієї назви допоможе вам уникнути помилки не тільки при замовлення каррі в ресторані, але й при купівлі пасти каррі.

Насолоджуйтесь!

      Інгредієнти на 4-6 порції:

      Як готуємо:

  1. Для початку готуємо пасту. Нагрійте чавунну каструлю на середньому сильному вогні. Оберніть часник і цибулю-шалот у фольгуі помістіть на сковорідку. Готуйте 25 хвилин, перевернувши один раз під час готування. Зняти з вогню і охолодити. Почистити. Далі грубо подрібнити і відкласти.
  2. Розмістіть імбир і галангал в один шар і оберніть фольгою. Помістіть у сковороді і нагрійте близько 10 хвилин, перевернувши один раз під час готування. Помістіть часник, цибулю-шалот, імбир, галангал, коріандр, перець чилі, куркуму, пасту з креветок та лемонграс у блендер чи кухонний комбайн. Подрібнюйте поки паста не стане однорідною. Якщо необхідно для перемелювання, додайте води.
  3. Далі готуємо м’ясо. Нагрійте світле кокосове молоко в глибокій каструлі. Додайте яловичину і варіть на повільному вогні 45 хвилин. Додайте 1 склянку води і варіть ще 15-20 хвилин. Зніміть з вогню, рідину не зливайте.
  4.  І основним етап – каррі. Нагрійте кокосове молоко у глибокій каструлі до кипіння і трохи прокіп’ятіть. Додайте близько 200 г каррі і варіть 5 хвилин. Додайте картоплю, цибулю-шалот, яловичину і ще 200 мл кокосового молока. Перемішати з трьома склянками води. Варіть 30-45 хвилин, поки картопля не стане ніжною. Додайте цукор, рибний соус та кінзу. Подавати разом з відвареним рисом.