Корзина
639 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

КРАБ, СМАЖЕНИЙ З РИСОМ #ThaiCrab

КРАБ, СМАЖЕНИЙ З РИСОМ #ThaiCrab

20.02.19

Crab Fried Rice – класична і дуже улюблена тайська страва, що характеризується ніжним смаком. М’ясо краба – не дешеве задоволення, але з Азії давно вже привозять крабову консерву – нічим не гіршу за справжнього краба, але її вартість – значно нища. Тим паче, це навіть пришвидшує процес готування. А оригінальні інгредієнти – це завжди половина успіху вашої вечері. Ви здивуєте не лише себе, а й друзів.

Насолоджуйтесь!

Інгредієнти на 4 порції:

3-4 ст. л. кокосової/рослинної олії 

2 ст. л. подрібленого імбиру

2 великі зубчики подрібленого часнику

400 г вареного рису  

білий перець

1 ст. л. соєвого соусу

3 ст. л. рибного соусу

сіль, за смаком

2 яйця, збиті

2 консерви крабового м’яса

2 цибулі-шалот, порізані

1 пучок нарізаної кінзи

4 дольки лайма

 

Як готуємо:

  1. Для початку приготуйте всі свої інгредієнти, включно з імбиром, часником та кінзою. Також підготуйте збиті яйця і відкладіть їх у тарілці. Тільки тоді, коли у вас все готове, можна приступати до роботи.
  2. Нагрійте олію на WOK на середньо-високій температурі. Спочатку додайте імбир, перемішуючи протягом 30 секунд. Потім додайте часник. Коли часник готовий (не встиг підзолотитися), додайте у сковорідку варений рис і підігрійте його. Смажте рис близько 3 хвилин, поки він повністю перемішається з сумішшю імбиру/часнику.
  3. Далі до рису додаємо білий перець і соуси. Спробуйте, якщо страва не достатньо солена для вас, додайте ще солі. Перемішайте.
  4. Використовуючи шпатель, розкладіть рис рівним шаром вздовж поверхні WOK. Налийте зверху рівномірно збите яйце. Перемішайте рис, доки  яйця просмажаться і загуснуть. Збите яйце значно краще, ніж вбивати на сковорідку ціле, це дозволить уникнути великих шматків яйця у страві.
  5. Перед тим як додати краба, використайте шпатель, щоб ще раз вирівняти рис рівно у сковорідці. Додайте крабове м’ясо до рису і ретельно підсмажте. Коли краб прогріється, додайте цибулю-шалот і кінзу і підсмажте ще 30 секунд. Далі можна страву подавати. Прикрасьте все скибкою лайму, яку перед вживанням треба витиснути собі у страву.