Корзина
1040 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З КУРЯТИНОЮ #KaengKhiaoWan

ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З КУРЯТИНОЮ  #KaengKhiaoWan

04.02.19

Популярний в центральній частині Таїланду, зелений каррі - страва, що поєднує пасту і такі компоненти:  зеленій чилі, імбир, лимонник, рибний соус і кокосове молоко. Завжди додаються овочі і дуже часто білок. А у нашому рецепті - курятину. Густоту соусу можна регулювати. Просто це зробити, додавши більше чи менше кокосового молока.

Окрім м’яса та каррі, ми додамо також зелені боби і солодкий перець. Як результат – ароматна страва, яку добре їсти і самому вдома, і пригощати друзів. Секрет гарного зеленого каррі – це не тільки правильні інгредієнти, але й знання, коли їх додати. Для швидкого приготування. використовуйте дрібно порізані шматочки м’яса.
Насолоджуйтесь!

 

 

 

Інгредієнти на 4 порції:

Для зеленої пасти каррі:

зелена паста каррі

Для курячого каррі:

4 листки лайму

250 мл кокосового молока

400 г курячого філе

1 червоний або зелений перець (нарізаний на невеликі шматки)

100 г зеленої квасолі (або 1 маленьке цукіні або інші овочі на ваш вибір)

1 в’язка свіжого базиліку

кокосова олія для смаження

210 г рису (на гарнір)

 

     Як готуємо:   

  1. Підготуйте листки лайму, відірвавши від них стебло. За допомогою ножа розріжте їх на тонкі смужки.
  2.  Нагрійте вок або велику сковорідку на середньому сильному вогні. Додайте кокосову олію, змастіть нею всю сковорідку і додайте 3 столові ложки зеленої пасти каррі. Смажити 30-60 секунд, аби з’явився аромат.
  3. Залиште трохи кокосового молока, щоб використовувати пізніше, все інше додайте до WOK.
  4. Далі додайте сюди, перемішуючи м’ясо. Коли соус каррі закипить, зменште вогонь до середнього і кип'ятіть на повільному вогні 5 хвилин, або до готовності курки. Час від часу помішувати. 
  5. Додайте овочі, а також листя лайму. Усе добре розмішати Далі готуємо допоки овочі не стануть готові. Пробуйте на смак. Якщо ви хочете, аби страва була рідша, додайте ще кокосового молока.
  6. Подавати з рисом на різних тарілках, аби гості могли самостійно регулювати, чого їм хочеться більше. На кожну порцію посипати порваний базилік і ще додати зверху по столовій ложці кокосового молока.

     Цікаво:

      Каррі має мати рівномірно солоний, пр’яний, солодкий та кислий. Усі ці смаки ви можете регулювати. Якщо  страва вийшла не досить солена чи ароматна додайте 1-2 столові ложки рибного соусу . Якщо ж хочете більш солодше каррі – додайте трохи цукру. А от якщо смак вийшов занадто пр’яний – додайте кокосове молоко.