ЗЕЛЕНИЙ КАРРІ З КУРЯТИНОЮ #KaengKhiaoWan
04.02.19
Популярний в центральній частині Таїланду, зелений каррі - страва, що поєднує пасту і такі компоненти: зеленій чилі, імбир, лимонник, рибний соус і кокосове молоко. Завжди додаються овочі і дуже часто білок. А у нашому рецепті - курятину. Густоту соусу можна регулювати. Просто це зробити, додавши більше чи менше кокосового молока.
Окрім м’яса та каррі, ми додамо також зелені боби і солодкий перець. Як результат – ароматна страва, яку добре їсти і самому вдома, і пригощати друзів. Секрет гарного зеленого каррі – це не тільки правильні інгредієнти, але й знання, коли їх додати. Для швидкого приготування. використовуйте дрібно порізані шматочки м’яса.
Насолоджуйтесь!
Інгредієнти на 4 порції:
Для зеленої пасти каррі:
Для курячого каррі:
400 г курячого філе
1 червоний або зелений перець (нарізаний на невеликі шматки)
100 г зеленої квасолі (або 1 маленьке цукіні або інші овочі на ваш вибір)
1 в’язка свіжого базиліку
Як готуємо:
- Підготуйте листки лайму, відірвавши від них стебло. За допомогою ножа розріжте їх на тонкі смужки.
- Нагрійте вок або велику сковорідку на середньому сильному вогні. Додайте кокосову олію, змастіть нею всю сковорідку і додайте 3 столові ложки зеленої пасти каррі. Смажити 30-60 секунд, аби з’явився аромат.
- Залиште трохи кокосового молока, щоб використовувати пізніше, все інше додайте до WOK.
- Далі додайте сюди, перемішуючи м’ясо. Коли соус каррі закипить, зменште вогонь до середнього і кип'ятіть на повільному вогні 5 хвилин, або до готовності курки. Час від часу помішувати.
- Додайте овочі, а також листя лайму. Усе добре розмішати Далі готуємо допоки овочі не стануть готові. Пробуйте на смак. Якщо ви хочете, аби страва була рідша, додайте ще кокосового молока.
- Подавати з рисом на різних тарілках, аби гості могли самостійно регулювати, чого їм хочеться більше. На кожну порцію посипати порваний базилік і ще додати зверху по столовій ложці кокосового молока.
Цікаво:
Каррі має мати рівномірно солоний, пр’яний, солодкий та кислий. Усі ці смаки ви можете регулювати. Якщо страва вийшла не досить солена чи ароматна додайте 1-2 столові ложки рибного соусу . Якщо ж хочете більш солодше каррі – додайте трохи цукру. А от якщо смак вийшов занадто пр’яний – додайте кокосове молоко.