Кошик
5339 відгуків
promo_banner
+380 (67) 604-07-07
+380 (66) 604-07-07
+380 (73) 604-07-07
МАРКЕТ АЗІЙСЬКИХ ПРОДУКТІВ

Креветки темпура #KaengKung

Креветки темпура #KaengKung

Темпура - це технологія приготування, яку тайці успишно запозичили у японців.Традиція швидкого обсмажування чого завгодно в клярі і лії міцно прижилася на тайській землі і тепер вона часто зустрічається в меню місцевих ресторанів. Грубо кажучи, метод приготування такий: морепродукт або овоч, вмочений в рідкий кляр і засмажений у киплячій олії. «Коронна» страва тайських прибережних кафе - темпура з креветок. Альо в клярі також можна готувати і кальмари, і рибу, і безліч різних овочів. Головний секрет страви - легкий і хрусткий кляр. Він для класичної японської темпура готується з яйця, борошна і води. Тісто замішується на жовтку, креветка вмочається в кляр, потім у жінці борошно і кидається в масло.

У Таїланді для спрощення процесу і для більшого хрускоту в багатьох кафе використовують тайські панірувальні сухарі. Це не традиційні для нас порошкоподібні сухарі зі смаком черствого хліба, а легкі і об'єднання роз'ємні хлібні крихти. Борошно для темпура продається теж спеціальне: це суміш пшеничного і рисового борошна, часто відразу зі спеціями, називається tempura flour або batter flour. І ще один секрет: кляр для темпура повинен бути максимально холодним, а креветки - максимально сухими. Для цього кляр можна замішувати прямо на води з льодом, а почищені креветки покласти на паперову серветку і поставити хвилин на 10 в холодильник, або під кондіціонер, що дозволить максимально прибрати вологу.
Насолоджуйтесь!

                 

Інгредієнти на 4 порції:

                  

Як готувати:

  1. Креветки чистимо (повністю або залишаючи хвостик), викладаємо на паперовий рушник і ставимо в холодильник.
  2. Наливаємо Олію в вок або каструлю і ставимо на вогонь розігріватися. Олія має покривати дно посудини товстим шаром (щонайменше 5 см), інакше смажити буде незручно.
  3. Розмішуємо кляр згідно інструкції на упаковці. Якщо її немає, робимо рідке тісто консистенції млинцевого. Не потрібно старанно розмішувати тісто, досить просто розмішати борошно у води. У суміші можуть (і повинні) залишитися «бульбашками» і їй борошно. І не забудьте: вода повинна бути холодною, а для цього потрібно кинути в миску 2-3 кубики льоду.
  4. Друга хитрість темпура - правильна температура олії. Вона має буті десь 180 градусів. Перевірити це можна за допомогою кулінарного термометра. Він вам на кухні ще не раз знадобиться, тому радимо купити. Якщо ж його у вас немає,капніть в олію краплю кляру. Якщо він тоні - холодне масло. Якщо спливає і починає смажитися - можна починати. Вогонь під олією під час смаження має бути середнім або навіть слабким.
  5. Дістаємо креветки з холодильника, вимочуємо в клярі і обвалюємо в сухарях. Кидаємо по одній в олію.
  6. Креветки готуються миттєво. Так що смажимо до золотистого кляру. Буквально декілька хвилин. Потім дістаємо і кладемо на паперовий рушник, який вбере зайву олію.
  7. Подавати з чилі-соусом і пивом.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner