Корзина
470 отзывов
Сертифицированная компания Prom.ua
+380676040707

Швидко готуй — смачно куштуй! Принципи готування креветочних чіпсів та локшини

Швидко готуй — смачно куштуй! Принципи готування креветочних чіпсів та локшини

31.08.18

У сучасному світі не завжди є час на приготування кулінарних шедеврів, при цьому хочеться побалувати себе чимось смачненьким та витонченим, екзотичним та неординарним. Інгредієнти азійської кухні у цьому випадку — Вам у поміч. Наприклад, креветочні чіпси та локшина. Ці продукти характеризуються натуральністю, поживністю, вони — чудові на смак. А страв, які можна зробити з них — безліч! Ви отримаєте повноцінний обід, витративши мінімум часу.

 

 

 

Креветочні чіпси, або корисний полуфабрикат

 

Чіпси з креветки являються полуфабрикатом, який, до речі, подають до страв у багатьох ресторанах. Вони використовуються у якості закуски, також ними можна оригінально декорувати різні блюда, наприклад з курки або риби. За зовнішнім виглядом креветочні чіпси дуже схожі на звичайні картопляні. Проте кількість жиру в них — в рази менша. Готуються такі чіпси во фритюрі, треба лиш опустити їх на кілька секунд у киплячу олію: вони розбухнуть та приймуть класичну форму. Але їх смак — це вже зовсім інша історія. Ви отримаєте хрусткі, ароматні снеки, що тануть у роті, з ніжним креветковим смаком. До речі, це ідеальна закуска до пива або квасу.

 

 

Локшина — простий та поживний обід за декілька хвилин!

 

Локшина посідає почесне місце серед найулюбленіших страв швидкого приготування в азійських країнах. Активні та ділові східні люди звикли харчуватись правильно, при цьому не витрачати забагато часу на кулінарію. Такий підхід подобається і багатьом європейцям, у тому числі й українцям. А чому б ні? Адже локшину достатньо залити окропом на декілька хвилин, — і можна їсти. Треба лише орієнтуватися у різновидах лапші, щоб дотримуватись правильного інтервалу часу, адже для кожного виду він — свій.

  • Рисова локшина Фунчоза — замочується на 7-10 хвилин у гарячій воді або обсмажується у маслі.

  • Бобова локшина з борошна мунг — заливається на 2-3 хвилини гарячим окропом.

  • Яєчна локшина — до повної готовності її треба занурити в гарячу воду всього на 3-5 хвилин.

  • Гречана локшина — вариться протягом 5 хвилин, а окріп використовується для приготування соусу.

Будь-який із видів локшини може виступати як окрема страва і подаватись з улюбленим азійським соусом. Лапша може бути і в ролі гарніру до м’яса, риби, птиці, морепродуктів або доповнювати перші страви (різноманітні бульйони, крем-супи, лагмани). Часто готова локшина стає інгредієнтом холодних закусок та салатів, а іноді входить до складу основи для запіканки!

 

Гарні рецепти з використанням креветочних чіпсів та локшини до Вашого столу!

 

Рецепт №1 «Салат з кальмарів в креветочних чіпсах»

Складові:

  • Кальмари — 2 тушки

  • Рис — 200 г

  • Огірки солоні — 2 шт.

  • Огірок свіжий — 1 шт.

  • Соус соєвий — 15 мл

  • Соус чилі солодкий — 15 мл

  • Кінза — 30 г

  • Цибуля зелена — 30 г

  • Чіпси креветочні — 50 г

  • Олія рослинна — 1 000 мл

Спосіб приготування:

Очищаємо 2 тушки кальмарів, обдавши окропом. Варимо кальмарів: ще раз заливаємо окропом і витримуємо 30-60 секунд. Повторюємо процедуру 2 рази. Потім заливаємо холодною водою.

Нарізаємо тушки кальмарів маленькими кубиками. Частково очищаємо солоний і свіжий огірки і також нарізаємо. Відварюємо рис. Змішуємо кальмарів з огірками і рисом. Заправляємо соєвим соусом і солодким соусом чилі. Подрібнюємо кінзу і цибулю і додаємо в салат.

Добре розігріваємо олію в сотейнику і обсмажуємо у фритюрі креветочні чіпси. Викладаємо на чіпси салат. Смачного!

 

Рецепт №2 «Фунчоза з куркою та овочами»

Складові:

  • Локшина фунчоза — 200 г

  • Болгарський перець — 1 шт.

  • Куряче відварне м'ясо — 400 г

  • Соєвий соус — 4 ст. ложки

  • Спеції — за смаком

  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.

  • Вода — 1 стакан

Спосіб приготування:

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями або кубиком. М’ясо курки необхідно зняти з кістки. Видаліть шкіру. Наріжте філе невеликими шматочками.

На рослинній олії обсмажуємо одночасно цибулю і курку. Цибуля повинна стати м’якою, а куряче м’ясо злегка підрум’янитися, прогрітися.

Додайте нарізаний болгарський перець. На цьому етапі можна додати різні види овочів. Можна використовувати гриби.

Поки овочі з куркою обсмажуються, вийміть з пакета фунчозу. З цієї локшиною слід поводитися обережно. Вона — тендітна. Коли овочі стануть м’якими, влийте 4 ст. ложки соєвого соусу, додайте 1 склянку води і покладіть у сковороду суху фунчозу. Накрийте кришкою сковороду на 5-7 хвилин. Під впливом пари і вологи фунчоза стане м’якою. Тепер перемішайте. Можна додати трохи спецій за смаком. Фунчоза добре вбирає воду. Рідини в сковороді повинно бути достатньо. Фунчоза готується дуже швидко. Хвилин за 5 вона стане м’якою і ніжною. Швидко перемішайте її і подайте до столу. Перед подачею можна збризнути порцію фунчози з куркою і овочами бальзамічним кремом (не плутайте з бальзамічним оцтом).

 

 

Де можна придбати справжні креветочні чіпси та локшину?

 

Гастрономічне різноманіття азійських продуктів харчування пропонує Інтернет-магазин Asia Foods. Тут можна знайти широкий асортимент спецій, соусів, консервації, закусок, у тому числі і креветочні чіпси та локшину. Уся продукція — оригінальна і постачається напряму передовими виробниками Азії. Купуйте, куштуйте, насолоджуйтесь!

social-icon
Loading...