Корзина
470 отзывов
Сертифицированная компания Prom.ua
+380676040707

Молоко та вершки з кокосу: користь від використання в їжу і в косметиці

Молоко та вершки з кокосу: користь від використання в їжу і в косметиці

31.08.18

 

Молоко та вершки з кокосового горіха — справжня знахідка для поціновувачів вишуканої кухні, людей, які ведуть здоровий образ життя та прагнуть правильно харчуватись. Цікавих рецептів з використанням кокосового молока та екзотичних вершків не злічити. Крім цього, ці продукти широко використовуються у косметиці. Про користь молока та вершків з кокосу, чудові рецепти, а також про секрети молодості та краси мова піде далі.

 

 

 

 

Цікаві факти про кокосову пальму та її плоди

 

Молоко та вершки добувають з горіхів кокосових пальм, походженням яких здебільшого є Малайзія. Однак вчені й досі сперечаються на тему конкретного місця, де вперше з’явилась пальма, а тому осередком цієї культури прийнято вважати Південно-Східну Азію. Розширенням ареалу кокосових пальм займалась не тільки людина, але й сама природа. Тож сьогодні ці рослини милують око на екзотичних пляжах популярних курортів, а також там, де й досі не ступала нога людини. Благо, зараз кокоси та продукти харчування з них імпортуються в усі країни світу, у тому числі й в Україну. Тож придбати кокосове молоко та вершки можна не лише в супермаркеті, але й на полицях віртуального магазину в Інтернеті.

Щодо самої назви «кокос» також є цікаві факти. Наукова назва походить від португальського «coco», що означає мавпа. Це і не дивно, адже унікальне забарвлення кокосового горіху де в чому схоже на мордочку цієї тварини.

 

 

Молоко та вершки з кокосу — корисні продукти харчування

 

Кокосова продукція: молоко, вершки, масло, стружка, а також приготовані на їх основі страви, — гарно впливають на роботу багатьох систем та органів, а також на організм людини в цілому. Вченими доведено, що кокосові вершки та молоко відновлюють м’язовий корсет, постачають енергію та впливають на зміцнення імунітету. Регулярне споживання кокосу знижує ризики виникнення інфаркту міокарда, інших хвороб серця і судин, онкологічних патологій аж на 15%. Всьому причина — збалансований склад кокосу, а саме наявність корисних жирних кислот, які не тільки стимулюють процеси омолодження клітин, що позначається на покращенні зовнішності, але й поліпшують внутрішнє здоров’я людини.

Більш того, кокос швидко перетравлюється, не накопичуючись небажаним жировим шаром. Він навпаки стимулює процес травлення, надовго насичує поживними речовинами та енергією організм. А тому кокосове масло та вершки рекомендують вживати навіть дієтологи тим людям, які хочуть схуднути або слідкують за власною вагою.

 

Чудовий рецепт для гарного настрою!

 

Молоко та вершки з кокосу можуть стати ідеальною альтернативою коров’ячому молоку та похідним продуктам. Адже «кокосові інгредієнти» мають надзвичайний смак, тому страви з них можна побачити у дорогих ресторанах здебільшого азійської кухні. Однак Вам ніхто не заважає приготувати з кокосу щось дуже смачненьке на власній кухні та побалувати себе і своїх близьких. Куди тільки не додають кокос! А вишуканих страв та десертів на його основі — безліч. Тож ми обрали найбільш цікавий рецепт від бангкокського шеф-повара Гаггана Ананда.

Індійське карі на кокосовому молоці

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 600 г

  • Рослинна олія — 50 мл

  • Цибуля-шалот — 200 г

  • Помідори — 4 штуки

  • Імбир — 50 г

  • Кокосове молоко — 200 г

  • Сушена куркума — 5 г

  • Свіжий гострий зелений перець — за смаком

  • Свіже листя коріандру — 25 г

  • Сіль — 1 чайна ложка

  • Кмин — 3 г

  • Олія з коріандру для прикраси

  • Паросток зеленого горошку для прикраси

Технологія приготування карі:

  • Нарізати — цибулю, перець і помідори соломкою, курку довільно, імбир натерти на терці або нарубати на дрібні шматочки.

  • Обсмажити — цибульку на сковороді з олією і кмином до коричневого кольору, після чого додати курку і куркуму, посолити, збризнути водою і обсмажувати впродовж 2 хвилин.

  • Додати — перець, листя коріандру, імбир і помідори та готувати до тих пір, поки останні не перетворяться на соус. Збризнути водою і залишити на вогні ще на 5 хвилин — повинна вийти густа маса.

  • Влити — кокосове молоко, перемішати.

  • Викласти — у глибоку тарілку карі, прикрасити згори крапельками олії з коріандру (шеф попереджає, що це необов'язковий крок, тому що знайти таку олію не просто) і паростками горошку. Подавати з рисом або хлібом, який заздалегідь можна обсмажити на вершковому маслі.

Щоб приготувати це божественне карі Вам потрібно лише 40 хвилин. А пригостити Ви зможете двох своїх близьких людей, адже страва розрахована на 3 порції. Приємного апетиту!

 

 

Використання кокосу у косметології

 

Продукція, отримана з кокосового горіха, широко використовується у косметичній галузі, а також у домашніх умовах. Для максимальної ефективності вершки слід розвести з водою, трохи підігріти та наносити на шкіру і волосся. Це справжня знахідка для тих, у кого суха шкіра, адже кокосові вершки та молочко сприяють її зволоженню і пом’якшенню. У цьому випадку слід наносити кокосову косметику одразу після душу на ще вологу шкіру, і вона стане шовковистою та сяючою вже за короткий термін. Також кокосові вершки можна використовувати як бальзам для губ або для пом’якшення кутикули.

 

Де можна придбати якісні кокосові вершки та молоко?

 

Інтернет-магазин Asia Foods пропонує широкий асортимент оригінальних, натуральних та корисних інгредієнтів для приготування страв азійської кухні, зокрема і кокосове молоко, вершки, крем, масло та кокосову воду. Це завжди 100% якість та помірні ціни. Бажаємо приємного шопінгу!

social-icon
Loading...