Корзина
639 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

СПРІНГ-РОЛИ #SpringRolls

СПРІНГ-РОЛИ #SpringRolls

30.08.18

Ця страва популярна не ліше в Таїланді, а й по всій Азії. В залежності від країни - змінюється начинка, подача і соус. Але тайський варінат поєднує в собі одразу два напрямки - китайський і в’єтнамський. Thai spring rolls добряче просмажені до карамельного коричневого кольору і відповідного хрускоту. Що ж таке спрінг-роли? В Азії цю назву використовують до закусок, завернутих у млинець, рисовий папір чи інше тонке тісто. Так само варіюється і начинка, від рибної і м’ясної до ягідної і фруктової. Їх вживають як сирими, так і підсмаженими чи грильованими. Поєднують із соєвим, рибним чи арахісовим соусом. А дехто взагалі їсть їх без соусу.
Ми готуватимемо тайський варіант спрінг-ролів, але пам’ятайте: тут дозволено фантазувати.
Насолоджуйтесь!

 

 

Інгредієнти на 25 маленьких spring rolls:

Як готуємо:

  1. Відварюємо вермішель до готовності, згідно рекомендацій на упаковці. Даємо їй стекти і ріжемо на невеликі шматки.
  2. У гарячій воді відварюємо сухі гриби приблизно 2-3 хвилини (щоб стали м’які). Даємо їм стекти і ріжемо на невеликі шматки.
  3. Аби зробити пасту змішуємо у невеликій мисці разом борошно і дві столові ложки води. Відкладаємо.
  4. Нагріти олію у WOK чи високій сковорідці разом із часником до золотого кольору. Додаті фарш. Перемішувати допоки м’ясо не розділиться на маленькі шматочки і не приготується. Додаємо сюди вермішель, гриби, моркву, паростки, імбир, рибний і устричний соус, а також білий перець. Все разом перемішуємо і обсмажуємо ще 4-5 хвилин. Відставити аби охололо.
  5. Перед закручуванням змочуємо рисовий папір водою, а на краї намащуємо нашу пасту з борошна і води. Не витягуйте одразу всі свої листки, щоб вони не сохли, поки ви їх не викорисовуєте. Всередину кладем 2-3 чайні ложки начинки. Трохи скручуємо, далі загортаємо кінці всередину і докручуємо до кінця. Якщо у вас є відчуття, що ваш млинець порветься, то краще його заверніть зверху у ще один слой.
  6. 5 хвилин нагрівамо олію для смажання на середній температурі. Якщо вам здаєтсья, що олія вже хороша, опустіть маленьку частину рисового листка - олія має зашипіти. Не перегрійте олію, бо в такому випадку ваші роли швидко ставатимуть темні і не встигатимуть просмажитися.
  7. Опустіть 5 ролів в олію і просмажити 2-3 хвилини. Коли вони почнуть ставати твердими, опустіть інших 5 штук і просмажуйте разом. Аби присмажився і верх, поливайте олією з ложки. Загалом вони мають бути в сковорідці 6-8 хвилин, або ж поки не стануть хрусткими.
  8. Коли вони приготувалися, витягніть їх дірявою ложкою, аби стекла олія і досмажте так решту ролів. Готові нехай полежать на паперових рушниках.
  9. Подавати найкраще з чилі соусом.