Корзина
924 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

КУРЯЧІ ШПАЖКИ З СОУСОМ SATAY #Sa-teKai

КУРЯЧІ ШПАЖКИ З СОУСОМ SATAY #Sa-teKai

21.08.18

Маленькі шашлички «satay» (або, в іншому написанні, «sate») - дуже популярний тайський вуличний перекус і улюблена стара для недільного барбекю. А з фірмовим маринадом і арахісовим соусом таке сате можна з’їсти насправді, з чого завгодно.
В оригіналі, сате - індонезійська страва, але зараз її можна зустріти по всій Південно-Східній Азії і навіть в Європі. В Індонезії для сате зазвичай використовують курятину і яловичину, а в Малайзії ця страва видозмінилася найсильніше: шпажки з нанизаними на них шматочками м’яса, овочів і морепродуктів там варять в густому пряному соусі.
У Таїланді сате виглядає як міні-шашлички і роблять його, як правило, з курки, свинини і різних субпродуктів. Зустрічається також сате з тофу і кальмарів. На відміну від звичних нам шашликів з великими шматками м'яса, тайці ріжуть курку або свинину зовсім тонкими смужками або маленькими шматочками. Так все м'ясо промариновується і дуже швидко обсмажується.

Головний секрет будь-якого сате - це маринад. Аби зекономити час, ми пропонуємо купити одразу готовий satay соус. А якщо ще у вас вийде зробити страву з легким ароматом диму від вугілля - це ідеально.
Насолоджуйтесь!

Інгредієнти на 40 шпажок:

Як готувати:
1. Ріжемо філе курки без шкірки на полоски 4 см в ширину, 10 в довжину і 0,5 в товщину. Все викладаємо в миску.
2. Використовуємо фуд-процесор або блендер і змішуємо цибулю, часник, кінзу, імбир і кокосове молоко. Далі перемішуємо цей маринад із соусом Сатай і заливаємо курятину. Миску накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти щонайменше 5 год, найкраще ніч. Час від часу варто перемішувати, аби м’ясо промаринувалося однорідно.
3. Тим часом замучуємо на 1 годину бамбукові шпажки у воді, аби вони не згоріли під час обсмажування чи випікання.
4. Після того як м’ясо промаринувалося, нанизуємо його на шпажки. По одному шматку, однак якщо є менші шматки, тоді по два.
5. Нагріваємо барбекю чи духовку на режимі гриль до гарячого.
6. Обсмажуємо по 5-7 хвл з кожної сторони, допоки не приготується м’ясо. Під час приготування маринадом можна змащувати м’ясо. Якщо смажите в духовці на режимі гриль, то варто тримати м’ясо подалі від тен, аби воно просто не згоріло.

7. Подавати страву гарячою з соусом чилі. Окрім цього добре на гарнір підійде порізаний огірок.

Предыдущие статьи