Корзина
850 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

КУРКА ТЕРІЯКІ #TeriyakiChicken

КУРКА ТЕРІЯКІ #TeriyakiChicken

17.07.18

На вид цей японський соус нічим не примітній: темнуватий, рідкуватий... але які він дива творить з продуктами.
Соус теріякі - продукт, без перебільшення, винятковий: він сторений для того, щоб під дією вогню перетворюватись в золотисту карамельну шкірочку. Про це говорить і його назва. В перекладі з японської teri означає "блискучий", yaki - це курячі шашлички, підсмажені на вуглях. Під час приготування японці обсмажують інгредієнти в соусі теріякі до появи апетитного блиску. В меню вам часто зустрічається слово "теріякі" і не обов’язково у значенні соуса.
Путанина? Ні, чітка вказівка на склад і спосіб приготування страви. Добре, що соус не потрібно готувати самостійно, а можна купити готовий і зберігати його на кухні, використовуючи у різних стравах. Традиційно, він складається з соєвого соуса, цукру, імбиря та рисового вина Mirin. Його полюбляють фанати “ЗСЖ”, адже він малокалорійний і з лекгістю доповнить легку базову їжу.
Насолоджуйтесь!

 

Інгредієнти на 3 порції:

Як готуємо:
1. Нарізаємо м’ясо тоншими полосками. Викладаємо його в миску і заливаємо соусом, рівномірно перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години.
2. Коли м’ясо готове, нагріваємо сковорідку з половиної олії, висипаємо м’ясо і на великому вогні обсмажуємо до готовності. Далі доливаємо маринад, нехай закипить і виключаєм вогонь.
3. Найкраще м’ясо смакує з овочами, тому нарізаємо довгими полосками моркву і розрізаємо квасолю.
4. В казанку розігріваємо другу частину олії, обсмажуєм овочі 10-12 хвилин на великому вогні. Вони мають бути хрусткі. Додаєм сіль і перець, але пам’ятайте, що м’ясо в соусі теж доволі солене.
5. Тим часом в кастрюлі відварюємо рис.
6. Викладаємо на тарілку листок банана, на нього овочі, зверху м’ясо, посипаємо кунжутом, а поряд викладаємо рис. Все подавати гарячим.

 

Різновидностей цієї страви існує безліч. Все залежить від ваших вподобань. Можна додати інші овочі чи куряче м'ясо замінити на телятину чи свинину. А на гарнір можна подавати рисову локшину або удон.

Предыдущие статьи