Корзина
470 отзывов
Сертифицированная компания Prom.ua
+380676040707

МАНГО СТІКІ РАЙС #КhaoNeawMuang

МАНГО СТІКІ РАЙС #КhaoNeawMuang
Найпопулярніший десерт в Тайланді - від дорогого ресторану до вуличного фаст фуду

26.06.18

Манго Стікі Райс
Кhao neaw muang. Так називається найпопулярніший десерт в Таїланді. Солодкий, ванільний клейкий рис, подають практично у будь-якому закладі країни. Його їдять на сніданок, обід і вечерю дорослі і діти. Страва проста у приготування. Адже варений рис в країні у великих кількостях є під рукою у більшості сімей. Однак для нас, не корінних тайців, важливо правильно відварити рис. І не забудьте: тут має бути спеціальний клейкий рис, який має більший вміст крохмалю. Часто в країні в ресторанах можуть використати молоко зі свіжого кокосу (в блендері змішують кокосову воду + м’яку частину), але все ж таки частіше беруть консервоване молоко, яке значно зручніше зберігати.
Насолоджуйтесь!

Інгредієнти на 4 порції:

Як готувати:
1. Гарно промити рис під проточною водою. Загалом рекомендують це зробити щонайменше тричі. Адже часто рис збирають і сушать прямо на дорогах біля рисових полів. По ньому могли ходити, або й їздити мопеди. І хоч на заводах перед пакуванням його миють, однак зробити це додатковий раз вдома не завадить. Далі замочити рис у воді щонайменше на 3 години, а краще на ніч.
2. Ідеально рис зварити на пару. Це може бути пароварка, мультиварка чи просто сито і каструля. Традиційно ж тайці використовують для цього плетені корзини і пальмові листки.
3. На пару рис готується близько 15-20 хвилин. Коли він буде готовий, він злипнеться і трохи пожовтіє.
4. Поки рис вариться, налийте у невелику каструлю кокосове молоко, додайте 2 ложки пальмового цукру і щіпку солі. Далі треба спробувати. Смак вже має бути ідеальним. Якщо ж ще трохи не солодко, додайте ще 1 ложку цукру. А якщо приторно – додайте солі.
5. Коли соус закипить, додайте в нього зварений рис. На маленькому вогні треба це страву потомити, допоки рідина майже не випарується, а суміш не стане схожою на густу кашу. Не забувайте перемішувати дерев’яною лопаткою, аби не підгоріло.
6. Подавати на тарілці разом з пюре манго, або ж цілим шматками манго. З рису можна сформувати кульки. А задекорувати можна чорним кунжутом.

Предыдущие статьи
social-icon
Loading...