Корзина
1046 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

РИБА В БАНАНОВИХ ЛИСТКАХ #HawMok

РИБА В БАНАНОВИХ ЛИСТКАХ #HawMok
Ви любите готувати рибу? Цією простою стравою ви здивуєте свої гостей!

19.06.18


Тайський стиль. Його важко з чимось переплутати. Готувати оригінальні страви власноруч на кухні вже давно стало популярним. Однак зараз замість домашньої пасти і піци модно створювати цікаві кулінарні страви Азії. Одну із них ми пропонуєм і вам. На перший погляд цей рецепт неординарний, але дуже простий у приготуванні. Для званої вечері, або ж просто аби здивувати рідних. До речі, більшість інгредієнтів, які вам знадобляться для страви - ви зможете використати ще не один раз у інших рецептах. Ви знали, що пасту каррі, наприклад, можна зберігати у холодильнику в закритій тарі до півроку? А листки каффірського лайму та банану чудово зберігатимуться у морозильній камері до наступного разу. А ще вони стануть чудовим декором. І аби ваша страва була не лише гостра, а й ніжна - традиційно, не забувайте про кокосове молоко. Воно надасть соусу особливу текстуру.

Насолоджуйтесь.

Інгредієнти на 4 порції:

500 г філе білої риби 

бананове листя 

20-40г червоної пасти каррі

8 великих листків пекінської капусти

2 курячих яйця

4 листки кафірського лайму

200 мл кокосового молока

1/2 ч ложки солі

1 ч ложка цукру

1 ч ложка рисового борошна

рис на гарнір (200-300г сирого рису)

 

Як приготувати:

1. Листя банану протираєм, вирізаєм 8 кругів діаметром 17 см. Далі складаємо їх попарно. Зверніть увагу: на одному з листків полоски мають йти вертикально, на іншому - горизонтально. Так мисочка вийде міцніша. Далі краї листків підняти на 4 см, зробити 4 складки глибиною по 1 см і зафіксувати зубочистками. Наше завдання зробити з листків еко-форми.
2. Філе помити, висушити, видалити усі кістки. Нарізати рибу більшими шматками. Порізати листки лайму.
3. В мисці збити яйця з пастою каррі, сіллю, цукром і 125 мл кокосового молока. Додати листя лайму і перемішати дерев’яною лопаткою поки ваша маса не стане кремоподібною.
4. Додати до маси рибу і перемішати ще 5 хвилин. Накрити миску харчовою плівкою і залишити маринуватись на 1 годину.
5. Листя капусти помити, висушити, нашинкувати і бланшувати 5 хвл в окропі. Далі капусту гарно віджати.
6. У невеликій каструльці решту кокосового молока нагріти з рисовим борошном, зняти з вогню і перемішувати, допоки суміш не загусне.
7. По нашим банановим формочкам розкласти капусту, додати зверху мариновану рибу і готувати на пару 10 хв. Далі бананові формочки розкласти порційно по тарілкам, полити соусом з кокосового молока, прикрасити листком лайму. Подавати з відвареним рисом.

СМАЧНОГО! :)