Корзина
1163 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

Салат із фунчози з креветками

Салат із фунчози з креветками

27.05.20

Легкий, смачний та ароматний салат з фунчози та креветок стане відмінним перекусом в будь-яку пору року. Це ідеальний варіант для тих, хто слідкує за своєю фігурою та здоров’ям. Рецепт буде до смаку вегетаріанцям. Страва однаково добра, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Варто відзначити, що фунчоза має мало калорій, але добре вгамовує голод. В ній не містяться алергени, тому салат можна вживати всім без виключення. 

Цей дієтичний продукт легко придбати на сайті інтернет-магазину Asia Foods, адже тільки якісні інгредієнти принесуть користь та будуть смакувати. Страва стане доречною на будь-якому святковому столі чи без нагоди, щоб порадувати себе та близьких смачненьким.

 

Інгредієнти для приготування салату з фунчози

  • 200 гр рисової локшини фунчози.

  • 1 морквина.

  • 1 ст.л. кунжутної олії.

  • 1 ст.л. рисового оцту.

  • 200 гр відварених креветок.

  • 1 солодка перчина.

  • 1 огірок.

  • 2 ст.л. соєвого соусу.

  • 1 ст.л. кунжутної олії.

  • 1 зубчик часнику.

  • 1 шт. перцю чилі.

  • 1 ч.л. кунжуту.

Варто зазначити, що цей класичний рецепт зустрічається в різному вигляді і доповнюється іншими компонентами.

 

Як готувати салат з фунчози

 

  • Приготування фунчози. Рисову локшину замочують на 15 хвилин у воді, потім відкидають на друшляк, щоб стікала вода. Але варто зважити на інструкцію, яка вказана на упаковці. 

  • Приготування заправки. В тарілці змішують рисовий оцет, соєвий соус, кунжутну олію та дрібно нарізані часник із чилі. Всі компоненти додають до фунчози та гарно перемішують.

  • Підготовка овочів. Огірок, перець та моркву для салату з фунчози треба нарізати дуже тонкими смужками. Якщо в наявності є терка для корейської моркви, процедуру швидше і якісніше зробити на ній. Овочі додають до фунчози та добре вимішують, щоб вони просочились соусом, увібрали його смак.

  • Обробка креветок. Продукт ретельно чистять, миють та відварюють у трохи підсоленій воді не більше 3 хвилин. Важливо не перетримати креветки у кип’ятку, інакше вони стануть гумовими.

Всі компоненти змішують, додають насіння кунжуту та ставлять у холодильник на годину. Страву можна вживати в якості гарніру чи салату.

 

Варіанти салату з фунчози та креветок

 

Насолодившись класичним рецептом салату з фунчози та креветками, можна спробувати зробити інші варіанти, які теж не менш смачні.

Крім вищезазначених компонентів, можна зробити страву з помідорами черрі. В цьому випадку, в неї варто додати трохи нарубленої кінзи, а томати розрізати навпіл.

Оригінальною альтернативою вважається гарячий салат, який готується на сковороді. Для приготування треба мати:

  • 100 гр креветок;

  • 1 морквину;

  • соус «Теріяки» за смаком;

  • 1 ріпчасту цибулину;

  • 2 ст.л. рослинної олії;

  • 100 гр фунчози;

  • 1 солодку перчину.

Креветки чистять, відварюють, овочі нарізають тонкими смужками. Фунчозу заливають кип'ятком на 10 хвилин, потім відкидають на друшляк, промивши холодною водою. Овочі обсмажують на гарячій сковороді з олією, додають трохи соєвого соусу, креветки і витримують на слабкому вогні хвилину. Потім у суміш кладуть фунчозу і ретельно перемішують. Подають страву теплою.

Ароматна і легка страва буде гарним доповненням до звичного раціону.