Корзина
736 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

Азійські спеції: додайте новий смак звичним стравам

Азійські спеції: додайте новий смак звичним стравам

27.09.19

Приправи — це інгредієнти за допомогою яких можна змінити смак і аромат страв. Лише невеликої кількості певної спеції достатньо для того, щоб їжа перетворилася в справжній вибух смаку. В залежності від виду кожний різновид надає певного відтінку продуктам. Є компоненти, які роблять страви гострими, а є такі, що додають кислинки чи солодкої нотки. Також розрізняють такі, які створюють смак трішки гірким і більш вираженим. Щоб грамотно поєднувати спеції, обов’язково потрібно розуміти, що саме використовувати та яку нотку надає кожен компонент. Справді насичений смак, аромат і високу його концентрацію мають азійські спеції, виготовлені та привезені прямого з цього регіону.

 

Найпопулярніші спеції з Азії

 

Особливою популярністю користуються наступні спеції з Азії:

  • сушений мелений лемонграс — яляє собою висушену перемелену цитрусову траву, широко використовується в азійській, тайській, карибській кухні, підходить для рибних, м’ясних страв, салатів і супів з морепродуктів;
  • карі — приправа в склад якої входять: коріандр, кмин, гірчиця, кардамон, червоний перець, кориця, мускатний горіх, куркума, пажитник, під такою назвою є багато страв індійської кухні, в яких використовується однойменне листя;
  • перець чилі — потрібен для страв різних кухонь, надання їм гостроти;
  • васабі — обов’язковий елемент китайської кухні;
  • сичуанський, чорний та червоний перці горошком — універсальні приправи, які підходять для різноманітної їжі;
  • арахіс і горіхи кеш’ю — потрібні в кондитерській справі, а не тільки у приготуванні перших і других страв.

Приправи можуть продаватися в сумішах, важливо, щоб це були справді азійські спеції, поєднані майстрами в країні виготовлення. Адже люди, які виросли у цій культурі найкраще знають, як створити оригінальний смак. Спеції з Азії у різних поєднаннях здатні зробити особливими не тільки страви інших кухонь, але й звичайну буденну їжу, яку всі звикли готувати. Головне зберігати пропорції і використовувати мінімальну кількість компонентів. Вони додають новий смак звичним стравам, мають високу концентрацію і якщо їх додати занадто багато, то продукти будуть безнадійно зіпсовані.

 

Як правильно використовувати азійські спеції

 

Якщо ви берете приправи для маринування, консервування овочів, то краще використовувати їх цілими, так вони збережуть смак і аромат якомога довше, а також віддадуть його продуктам. Спеції з Азії нагрівати на сухій сковорідці потрібно лише перед самим використанням. Ніколи не зловживайте цією порадою. Адже в такому разі ризик зіпсувати азійські спеції досить великий. Щоб приправи надали страві потрібного смаку і аромату краще додавати їх в кінці приготування. В такому разі ви обов’язково отримаєте бажаний результат.

Для того, щоб купити необхідні компоненти для азійської кухні краще використовувати виключно перевірений інтернет-магазин. В такому випадку гарантується якість і безпека отриманої продукції, її відмінні смакові якості.