Корзина
693 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

ВАРЕНО-СМАЖЕНІ ЯЙЦЯ ПО-ТАЙСЬКИ #KhaiLukKoei

ВАРЕНО-СМАЖЕНІ ЯЙЦЯ ПО-ТАЙСЬКИ #KhaiLukKoei

26.03.19

В оригіналі ця страва звучить так: son-in-law eggs. Це традиційна страва, яку у Таїланді готують на різні святкування: новорічні свята, весілля, або ж беруть як пригощання, коли відвідують місцеві храми. Це дуже хороший і оригінальний перекус. Добре просмаження створює шкірочку з унікальною структурою. Спробуйте і здивуйтесь: такого ви ще точно не куштували і не робили.

Насолоджуйтесь!

   

       Інгредієнти на 4 порції:

       Як готуємо:

  1. Чилі дрібно порізати і вибрати насіння. Налити у WOK олії на 5 см і на середньому вогні її нагріти. Коли здається, що олія гаряча, киньте у неї один маленький шматочок цибулі-шалот. Якщо олія зашипіла - витягніть цибулю - олія готова. Кидайте чилі. Далі все відбуватиметься швидко, тому слідкуйте, аби не спалити перець. Для його смаженяя може бути достатньо і 15 секунд. Нам саме головне, аби розкрився аромат. Витягнути чилі ситом. Покласти на паперовий рушник, аби стекла зайва олія.
  2. Тепер таку саму процедуру проробляємо і з цибульою-шалот. Смажемо у WOK її 3-4 хвилини до золотистого кольору. Не пересмажте. І по готовності відкладіть на паперовий рушник.
  3. Далі за допомогою ложки опускаємо в олію яйця (цілі). Будьте обережні, щоб на вас не бризнула олія. Смажте яйця приблизно 10-15 хвилин, або ж допоки все яйце не стане золотаво-коричневого кольору. Їх теж відкладіть на паперовий рушник за допомогою сита. Зберігайте теплими.
  4. Тим часом у кастрюлі на середньому вогні змішайте разом рибний соус, тамариндове пюре і цукор. Грійте 5-7 хвилин, постійно помішуючи, поки цукор не розтопиться.
  5. Розріжте обережно яйця на половинки і викладіть на тарілку жовтком до верху. Збризніть тамариндовим соусом і посипте хрусткими чилі та цибулею.