Корзина
1166 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
+380676040707

КРАБОВІ ПАНКЕЙКИ ПО-ТАЙСЬКИ #ThaiCrab

КРАБОВІ ПАНКЕЙКИ ПО-ТАЙСЬКИ  #ThaiCrab

04.02.19

Цей тайський рецепт крабових млинців створює чудову хрустку скоринку і вологу м’яку серединку. А якщо ви придбаєте листки лайму (вони є у нашому магазині), додайте їх замість цедри лимону – адже це ключовий інгредієнт, який зробить ці панкейки особливими.

Bin-bin – ще один важливий інгредієнт страви. Це рисовий крекер, який треба буде розчавити у крихти і додати до тіста. Крекер має приємний аромат соєвого соусу і солодкуватий смак.  Тож якщо вам подобаються закуски з морепродуктів і finger food, не забудьте спробувати цей рецепт!

Насолоджуйтесь!

Інгредієнти на 6 порції: 

240 г крабового м'яса 

3 паростки зеленої цибулі (посіченої)

3 листки лайму (нарізані ножицями, без стовбура) 

0,5 ч. л. перцю чилі 

1 ст. л. свіжовижатого соку лайму

1 ст. л. рибного соусу 

1 ст. л. устричного соусу 

2-3 яйця

2 ст. л. майонезу або жирних вершків  (це допоможе млинцям утримувати вологу)

200 г порубленогого рисового крекеру 

1/2 ч.л.  часникової солі

олія для смаження

cолодкий чилі соус для сервірування 

 

      Як готуємо:   

  1. Відкрийте крабове м’ясо. І злийте з нього зайву рідину. Помістіть крабове м'ясо, цибулю, лаймові листки, чилі, сік лайма, рибний соус, устричний соус, 1 яйце, майонез (при бажанні) разом у кухонний комбайн. Все ретельно подрібнити.
  2. Додайте трохи крекера і ще раз все легенько перемішайте в комбайні. Недовго. Суміш має вийти достатньо вологою, але все ж пам’ятайте, що млинці в процесі смаження не мають розлістися.  Додавайте ще стільки крекера, поки ви не зможете легко формувати з тіста панкейки в руках.
  3. В іншій мисці розбийте одне велике, або 2 маленьких яйця і збийте його виделкою. Додати їх до залишків крекера, всипати часникову сіль, перемішуючи. Але не перестарайтесь.
  4. Сформуйте панкейки, опустіть їх в суміш крекерів і покладіть у чисту тарілку.  
  5. Налийте олію в невелику сковорідку, або вок, встановлений на середній температурі. Нагріти олію протягом 1 хвилини. Щоб перевірити, чи достатньо вона гаряча, опустіть кілька крихт крекера, якщо вони починають шипіти відразу, - олія готова. Далі туди поміщаємо обережно крабові млинці. Зменшіть трохи вогонь, щоб уникнути перегріву та розбризкування. Обсмажити крабові панкейки 1-2 хвилини на кожній стороні, або ж до золотистого кольору.
  6. Подавати з тайським солодким соусом чилі. Ви також можете подавати з майонезом поряд з солодким соусом чилі.